друкувати


"Узяв" сейф, але винести не зміг

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-04 01:23:20
Вчора в центральній частині Івано-Франківська наряди міліції заблокували територію видавництва "Нова зоря". Перед тим в міліцію зателефонував сторож цієї організації і повідомив, що в одному з приміщень видавництва може побувати хтось із сторонніх. Зрештою, про факт незаконного проникнення всередину часопису і книгарні засвідчували сліди на вхідних дверях: пошкоджені захисні ролети, виставлене з дверей скло.

Службовий пес Міка взяв слід у приміщенні, але не виходив. Під час огляду книгарні було виявлено відкритий сейф і привідкриту скриньку для пожертв. Працівники видавництва повідомили, що в обидвох місцях ще вчора зберігалися певні суми грошей. В жодній з кімнат приміщення нікого зі сторонніх не було. Залишалася зачиненою лише вбиральня.

Саме біля її дверей зупинився пес і "закликав" відчинити їх. Ключ у замку не повертався ніяк, хоч перепробували усі ключі від вбиральні. Стало зрозуміло, що двері зачинені зсередини. Лише після того, коли один з працівників спецпідрозділу "Беркут" попередив, що буде зламувати замок, двері відчинилися. У вбиральні правоохоронці затримали невідомця в рукавицях. Надалі під час огляду молодого чоловіка в рукаві його куртки виявили близько 2 тисяч гривень, а в кишенях викрутку і ліхтарик.

Вже у Пасічнянському відділенні міліції було встановлено, що на крадіжку з приміщення церковного часопису і видавництва "Нова зоря" наважився 23-річний мешканець Галицького району. Прикметно, що у 2007 році його засуджували за вчинення крадіжок так само в обласному центрі. 18 вересня цього року ця особа звільнилася з місць позбавлення волі і, вже очевидно, що невдовзі туди повернеться. Щоправда, в процесі розслідування кримінальної справи затриманого перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів.

Головний редактор видання отець Ігор Пелехатий подякував міліціонерам за оперативне реагування на повідомлення сторожа, завдяки чому пограбовані кошти повернуться громаді, а пожертви громадян - на лікування 10-річної дівчинки.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі