друкувати


Допоможемо, чи не можемо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-04 11:44:20
Вчора в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови ОДА Василя Гладія та керівників структурних підрозділів з інвалідами. Під час зустрічі порушувалося чимало питань.

Найбільше скаржилися на брак безбар’єрного доступу до соціальних об’єктів, недосконалість медицини та неможливість працевлаштуватися. Хоча певну підтримку люди з обмеженими можливостями відчувають. Зокрема вони лікуються в санаторіях, отримують матеріальні допомоги, візки та пільги на оплату комунальних послуг. Проте це не дозволяє їм жити повноцінно.

Скажімо, інваліди по зору скаржилися на відсутність звукової літератури та звукових світлофорів. Декілька з них зробили в Івано-Франківську, а потім він перестав діяти. Куди нещасні люди тільки не зверталися — усе марно. Щоправда ніхто не відмовляє, дають пустопорожні обіцянки. А що вартує обділеним здоров’ям людям постійно проходити спеціальні комісії, за висновками яких присвоюється інвалідність. Постійно приходять й ті, хто втратив кінцівки. Невже вони через деякий час могли вирости? А ще інвалідів не беруть на роботу, хоча більшість із них є добрими фахівцями. Роботодавці часто навіть взагалі не розглядають їхніх кандидатур.

Представники влади слухали і мовчали. Час від часу мовили, що допомогти не відмовляються, тільки би гроші були. На сьогодні в області проживає понад 80 тисяч інвалідів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі