друкувати


Тренінги в рамках проекту ООН

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-04 11:20:50
Івано-Франківським обласним ресурсним центром громад за Проектом ООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду" у місті Галичі було проведено тренінги "Ефективне управління організацією громади" та "Спільне планування" для громад Галицького і Рогатинського районів по програмі "Протипаводкова квота 16 громад", повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Довідка: Спільний проект ЄС та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" є однією із масштабних ініціатив Європейського Союзу зі сприяння перетворенням в Україні. Цей проект було започатковано у вересні 2007 р. і він почав активно діяти в Україні весною 2008 р. (проект підтримуватиме ініціативи громад в усіх областях України, що допоможе 1000 громадам сіл, селищ та малих міст покращити умови проживання).

В основі проекту лежить підхід "розвиток, орієнтований на громаду". Підхід передбачає, що місцеві громади, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування спільно визначатимуть пріоритети розвитку території, спільно плануватимуть та реалізовуватимуть заходи для сталого розвитку свого села/селища чи міста.

Обговорити на форумі