друкувати


КРУ провело ревізії: Порушуємо, аграрії, порушуємо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-02 02:07:23
Контрольно-ревізійним управлінням в Івано-Франківській області проведено ревізії 8 агролісогосподарських підприємств Івано-Франківської області, в ході яких встановлені численні порушення законодавства.

На даний момент жодним із перевірених агропідприємств не виготовлено державних актів на право постійного користування земельними ділянками, що значно ускладнює процес контролю за цільовим використанням земель, і, як наслідок, призводить до незаконного зайняття земельних ділянок сторонніми особами, повідомляє прес-служба КРУ в Івано-Франківській області.

Зокрема, на території Коломийського спецагролісгоспу встановлено факт самовільної забудови, а на території Снятинського агролісництва виявлений нелегальний стихійний кар’єр по видобутку глини. Під час ревізії вжито заходів щодо припинення незаконного використання земельних ділянок. Також, в ході ревізії в лісосіках агролісогосподарських підприємств області встановлено факти самовільних рубок деревини, при цьому сума збитків склала 14,64 тис. грн.

Проведеними інвентаризаціями лісопродукції у агролісогосподарських підприємствах області встановлено нестач на складах в кількості 297,33 куб.м, з них в Коломийському спецагролісгоспі - 58,88 куб.м, Косівському РП "Райагроліс" - 236,66 куб.м, Богородчанському спецагролісгоспі - 1,79 куб.м на загальну суму 25,82 тис. грн та лишків деревини на лісосіках в кількості 16,42 куб.м. Також, виявлено факти продажу деревини за цінами, нижчими від затверджених відпускних, внаслідок чого втрачено доходів на загальну суму 14,83 тис. грн.

Крім того, за результатами проведених контрольних заходів у 4 агролісогосподарських підприємствах області встановлено зайву виплату заробітної плати працівникам на загальну суму 26,23 тис. грн. Поряд з цим, трьома підприємствами списано по обліку прострочену кредиторську заборгованість по заробітній платі в сумі 587,63 тис. грн, в результаті чого працівниками вищевказаних підприємств недоотримано доходів на вищеназвану суму, під час ревізії кошти виплачені.

В той же час, двома агропідприємствами надано непередбаченої у фінансових планах благодійної (спонсорської), фінансової допомоги іншим підприємствам, установам, організаціям на загальну суму 28,0 тис. грн. За результатами ревізій на винних осіб накладено 14 адмінштрафів.

Обговорити на форумі