друкувати


Домену UA виповнилося 17 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-01 03:22:15
УАнету виповнилося 17 років. З 1 грудня 1992 року відбулася офіційна реєстрація і почав існувати домен .UA. Рівно 17 років тому з реєстрації домена .UA з'явився УАнет. Наразі українська влада намагається повернути його собі, але безуспішно.

Близько 70% реєстрацій доменних імен через українських реєстраторів - це реєстрації доменів саме в зоні UA. З 465 тисяч українських доменів близько 300 тисяч є "комерційними". За різними оцінками, бізнес доменних реєстраторів в Україні цього року можна оцінювати в 1 мільйон доларів.

Домен .UA з 1992 року адмініструється громадянином України Дмитром Кохманюком. Проте на домен почала претендувати українська влада через заснований в 2003 році Український мережевий інформаційний центр (УМІЦ).

Раніше представники УМІЦ стверджували, що заручилися підтримкою з цього питання міжнародного регулятора використання доменних імен та IP-адрес ICANN, проте представник корпорації у країнах СНД Вені Марковські спростував цю інформацію.

"ICANN не має права підтримувати одну або іншу організацію. ICANN піклується про те, щоб інтернет (DNS) працював", - сказав Марковські, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі