друкувати


Звернення В.Ющенка з нагоди 18-ї річниці Всеукраїнського референдуму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-01 02:03:40
Дорогі співвітчизники! Сьогодні ми відзначаємо 18-у річницю великої події – Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року. У той історичний день понад 90 відсотків учасників волевиявлення висловились на підтримку Акта проголошення незалежності України.

Ми виступили як єдина, згуртована й сильна нація, що пам’ятає свою тисячолітню історичну традицію й сповнена рішучості самостійно творити власне життя у суверенній і демократичній Українській державі.

Голос нашого народу почув і визнав весь світ. Остаточний розпад тоталітарної радянської імперії став очевидним і доконаним фактом для всіх.

Відтоді Україна пройшла довгий і непростий шлях становлення, подолала чимало складних моментів. Але ні в кого не повинно бути найменших сумнівів – це був шлях справжніх, неудаваних перемог. Ми збудували державу, утвердили реальну демократію, підняли економіку, здійснили глибинні соціальні реформи. Формується громадянське суспільство, консолідується українська політична нація. Триває життєво необхідний процес національного відродження й відновлення історичної правди. Україна стала повноправним й авторитетним учасником міжнародного життя, за останні роки досягнуто кардинального прогресу в європейській та євроатлантичній інтеграції країни.

Воля народу, висловлена на референдумі, буде чинною завжди. Сьогодні ми несемо відповідальність за те, щоб зберегти й примножити наші державні, національні й демократичні завоювання. Сьогодні, як і 18 років тому, доля України залежить від кожного з нас, від нашої національної єдності.

Я вірю в силу й мудрість Українського народу, в його здатність у вирішальний момент зробити правильний вибір.

Вірю в Україну та її велике майбутнє.

Вітаю вас, шановні співвітчизники, з 18-ю річницею Всеукраїнського референдуму.

Зичу міцного здоров'я, щастя, добробуту, невичерпної енергії, миру та злагоди в ім’я України.

Слава Україні!

Віктор ЮЩЕНКО

Обговорити на форумі