друкувати


Всенародне обговорення змін до Конституції України завершилося

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-01 11:23:44
Всенародне обговорення змін до Конституції України, запропонованих президентом України Віктором Ющенком, завершилося 1 грудня. Це передбачено указом президента України №671/2009 від 25 серпня 2009 р.

Нагадаємо, 25 серпня ц.р. Віктор Ющенко виніс свій проект змін до Конституції на всенародне обговорення.

Згідно указу президента №671/2009, всенародне обговорення законопроекту про внесення змін до Конституції має бути проведене до 1 грудня 2009 р.

Як відомо, Ющенко заявляє про можливість проведення позачергових парламентських виборів одночасно з референдумом по Конституції. Про це говориться в передвиборній програмі Ющенка, який йде на другий термін.

У документі зазначається, що з урахуванням результатів всеукраїнського обговорення президентського проекту Основного закону Ющенко внесе на розгляд Верховної ради "народний проект Конституції".

"Якщо протягом 100 днів країна не одержить нової Конституції, повноваження Верховної ради будуть достроково припинені, позачергові вибори пройдуть з одночасним референдумом щодо прийняття Основного закону держави", - записано в програмі.

У розділі програми за назвою "Україні бути вільною" Ющенко обіцяє відновити право громадян обирати депутатів: "Вибори у Верховну раду будуть проходити за відкритими списками, а в місцеві ради - по мажоритарній системі".

Крім того, президент виступає за скасування недоторканності "депутатів, суддів і президента" і скорочення кількості депутатів, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі