друкувати


Епідемія: Сумна статистика

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-30 04:24:52
Кількість жертв грипу в Україні продовжує збільшуватися, правда, повільними темпами. Останні жертви у Київській та Кіровоградській областях. Кількість жертв захворювання на грип та ГРВІ в Україні зросла до 424 осіб станом на вечір неділі, 29 листопада.

За даними МОЗ, останні жертви були у Київській та Кіровоградській областях.

Загальна кількість захворілих з початку епідемії становила 1 млн. 810 тис. 935 осіб; за останню добу - 8 130 людей.

Всього з початку епідемії (29 жовтня) було госпіталізовано 109 743 людини. На сьогоднішній день виписано 84 788 пацієнтів. Госпіталізовано за останню добу - 1 370 чоловік.

Епідемічний поріг перевищено в: Закарпатській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській областях та в Києві.

У світі станом на 22 листопада кількість лабораторно підтверджених випадків зараження грипом А/H1N1 перевищила 622 тисячі осіб, щонайменше 7,8 тисячі хворих померли, повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

У заяві Організації наголошується, що оскільки багато країн перестали вести індивідуальний облік випадків зараження грипом А/H1N1, реальна кількість хворих може значно перевищувати цифру, представлену ВООЗ.

24 листопада заступник регіонального директора Європейського регіонального бюро ВООЗ Ната Менабде проінформувала, що ВООЗ має намір надати Україні 5 мільйонів доз вакцини для профілактики пандемічного грипу А/H1N1.

26 листопада прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що ВООЗ прогнозує від 34 тисяч до 240 тисяч смертей в Україні від епідемії грипу.

25 листопада Кабінет Міністрів України затвердив план імунізації населення проти грипу на 2009-2010 роки і створив координаційну раду з реформування системи охорони здоров'я.

Тим часом, міністр охорони здоров'я Василь Князевич не виключає можливості зриву кампанії вакцинації від грипу A/H1N1 у зв'язку з недовірою населення і дискредитації подібних превентивних заходів після випадку зі смертю школяра з Краматорська, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі