друкувати


Коломийщина активно готується до виборів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-30 03:15:16
В неділю 28 листопада в Коломийській міській раді відбулося перше засідання окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №89. В зал засідань були запрошені члени виборчих комісій, представники місцевої влади та ЗМІ.



Головою окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №89 призначено Івана Григорука, заступником голови комісії призначено Оксану Якубовську, а посаду секретаря зайняла Леся Марчук. Членів комісії налічується 32. Вони представляють інтереси різних політичних сил та різних кандидатів у президенти України.

Іван Григорук нагадав всім присутнім членам комісії їхні права, а також не забув вказати і на численні обов’язки.

Під час першого засідання виборчої комісії було розглянуто, обговорено та проголосовано за 6 постанов, які складали порядок денний. Зокрема було обговорено такі питання: 1) Про розподіл обов’язків між головою, заступником голови, секретарем та членами окружної виборчої комісії; 2) Про звільнення голови, заступника голови, секретаря або окремих членів окружної виборчої комісії від виконання виробничих або службових обов’язків за основним місцем роботи; 3) Про забезпечення комісії необхідним приміщенням, транспортними засобами, зв’язком, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою, іншими матеріальними цінностями відповідно до нормативних вимог, встановлених Законом України "Про вибори Президента України" та постановою ЦВК №246 від 2.11.2009 року; 4) Про графік чергувань членів окружної виборчої комісії у приміщенні комісії; 5) Про встановлення програмно-технічного комплексу Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" в окружній виборчій комісії; 6) Про залучення спеціалістів та технічних працівників для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень окружної виборчої комісії на час підготовки та проведення виборів Президента України.

Окружна виборча комісія територіального виборчого округу №89 засідатиме в приміщенні міської ради, де їм владою створені всі умови для якісної роботи. Голова комісії зазначив, що цього року матеріальне забезпечення покращено і подякував органам місцевого самоврядування.

Найближчим часом буде складено графік чергування членів комісії у кабінеті для надання громадянам консультацій, а також прийматимуться пропозиції, заяви, скарги тощо.

Для нормального функціонування окружної виборчої комісії залучено ряд спеціалістів. На громадських засадах призначено бухгалтера, касира, економіста, юриста, системного адміністратора та техпрацівника.

На засіданні виступив Андрій Грицан, керуючий справами виконкому. Він зазначив, що кількість виборчих дільниць не змінилася: 32 звичайні та 8 спеціальних. Лише внесено зміни щодо розташування двох виборчих дільниць. Міський голова закріпив за кожною дільницею посадову особу міської ради, які отримали завдання забезпечити виборчі дільниці всім необхідним до 20 грудня.

Представник Коломийської районної адміністрації доніс до присутніх інформацію про те, що по району вже створено дільничні виборчі комісії, яких налічується 83. Всі вони вже готові до проведення планових виборів Президента України. Тепер залишається лише самим людям визначитися кого вони бажають бачити в президентському кріслі.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі