друкувати


Найвпливовішим сайтом у світі визнано Wikipedia

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-27 05:08:43
Англомовна частина он-лайн енциклопедії Wikipedia другий рік поспіль посідає першу строчку рейтингу найвпливовіших сайтів у світі, складеним виданням ReadWriteWeb. У 2009 році до трійки найбільш впливових сайтів світу увійшли Wikipedia, відеосервіс YouTube і фотохостинг Flickr.

Новачком списку став Facebook, який потрапив одразу на сьому позицію. Вище всього за рік зміг піднятися мікроблогерський сервіс Twitter - з дев'ятого на четверте місце.

Сайт видання The Washington Post, який у листопаді 2008 року обіймав 10 місце, опустився на дві позиції і не зміг потрапити до нову редакції ТОП-10. Натомість на 9 строчці рейтингу – сайт The New York Times.

Сервіс ://URLFAN був представлений в листопаді 2008 року. Як заявлено на сайті проекту, сервіс оцінює популярність майже чотирьох мільйонів сайтів на основі більш ніж 300 мільярдів постів у шести мільйонах блогів.

Лідер рейтингу - Wikipedia - входить до п'ятірки найбільш популярних сайтів в світі. За останній рік відвідуваність Wikipedia зросла приблизно на 20 відсотків, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі