друкувати


Мінздрав прогнозує спалах кору та краснухи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-27 04:14:43
Україна втратила гроші, виділені міжнародними організаціями на щеплення проти кору і краснухи, через "недовіру суспільства до вакцинації". Міністерство охорони здоров'я прогнозує спалах захворюваності на кір і краснуху у 2010-2011 роках.

"Додаткової вакцинації проти кору й краснухи в 2009 році не буде, а тому, за прогнозами епідеміологів, чергові спалахи кору й краснухи можна чекати в 2010-2011", - повідомив глава відомства Василь Князевич.

Міністр наголосив, що гроші, виділені міжнародними організаціями на вакцинацію проти кору й краснухи, Україна втратила у зв'язку з недовірою суспільства до масової вакцинації.

Для подальшої закупки вакцин проти кору й краснухи, за підрахунками МОЗ, державі необхідно 70-100 мільйонів гривень.

Також Мінздрав прогнозує на початку 2010 року другу хвилю епідемії свинячого грипу A/H1N1. Цю хворобу, водночас, багато хто вже називає "найбільшою аферою сучасності".

Нагадаємо, цього року було вирішено скасувати додаткову імунізацію проти кору і краснухи, хоча від планових вакцинацій відмовлятися, схоже, не ризикнули.

У 2008-му після щеплення вакциною індійської компанії на Донеччині помер 17-річний підліток, а у багатьох дітей почалися ускладнення. Гучний скандал спровокував розслідування, яке виявило, що вакцина навіть не була сертифікована в Україні, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі