друкувати


Мусульмани відзначають "день жертвоприношення"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-27 01:26:43
Мусульмани відзначають одне з головних релігійних свят - Курбан-Байрам ( Ід аль-Адха) - символ об'єднання віруючих незалежно від національності та соціального становища. Ще його називають святом жертвопринесення.

Свято відзначається в 10-й день дванадцятого місяця за ісламським календарем. Він завершує хадж - щорічне паломництво мусульман до Мекки. Напередодні учасники хаджу сходять на гору Арафат, а в День жертвопринесення здійснюють символічне побиття диявола каменями і обхід навколо Кааби.

Саме це свято найповніше відображає суть релігії Іслам, оскільки значення слова "Іслам" - це покірність одному єдиному Богові з визнанням Його законів. У пам'ять про подвиг Пророка Авраама (Ібрагіма), який з покірності Богу був готовий принести в жертву свого сина, але з волі Бога ніж його не різав, і син був замінений бараном з раю.

У день свята мусульмани збираються в мечетях на святкову проповідь і намаз, відвідують родичів і хворих, кладовища, запрошують один одного в гості, пригощають, дарують подарунки, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі