друкувати


Розпочався Різдвяний піст

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-27 10:45:24
Цього року він триватиме на день довше, адже його початок припаде на п`ятницю - пісний день. Нині ж церковнослужителі вирішили презентувати піст для світських людей.

Прот. Георгій Коваленко (голова Синодального інформаційно-просвітницього відділу УПЦ МП): "Якщо Великий піст - це час каяття, час, коли людина заглиблюється в себе і фактично намагається побороти свої власні гріхи, то піст Різдвяний - це якраз коли людина виходить з себе. Це піст добрих справ, це піст доброчинності".

Не випадково саме у Різдвяний піст припадає День святого Миколая. Це час, коли варто робити щось добре для хворих та знедолених дітей і для усіх, хто потребує допомоги. До речі, церква переконує - дотримання посту під час епідемії грипу не зашкодить здоров`ю.

Прот. Георгій Коваленко (голова Синодального інформаційно-просвітницього відділу УПЦ МП): "Не тільки не зашкодить, але й допоможе укріпитися. Якщо постувати розумно, якщо постувати за церковними традиціями, а не за власним розумінням того, який піст є, чи яким він має бути".

Різдвяний піст триватиме до 6 січня включно. Протягом 2,5 тижнів віряни не мають вживати м’ясо, молоко, яйця та вироби, що їх містять. Різдвяний піст належить до не суворих, тож Церква в цей час дозволяє вживати рибу та олію. До речі, на час посту ті, хто перебувають у шлюбі, мають утриматися від статевих стосунків, повідомляє 24ТВ.

Обговорити на форумі