друкувати


Тимошенко відзначає День народження

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-27 10:09:57
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у п'ятницю 27 листопада відзначає День народження. У її робочому графіку на сьогоднішній день жодних офіційних подій не значиться. Як проведе цей день Тимошенко, дізнатися не вдалося. Її прес-секретар сказала, що "жодної інформації або коментарів на цю тему не буде".

Юлія Тимошенко народилася 27 листопада 1960 року в Дніпропетровську. Ювілейну дату у своєму житті вона твердо має намір зустріти на посту президента України, вибори якого відбудуться 17 січня майбутнього року. Тимошенко вперше балотується на цей пост і докладає зараз надзвичайних зусиль, щоб змістити з політичного Олімпу свого недавнього соратника Віктора Ющенка.

Шлях у політику вона почала з маленького бізнесу - відеосалону в Дніпропетровську, потім зробила крок у великій - паливно-енергетичний. З нього і потрапила у велику політику, де не обійшлося без пригод. Однією з них стала на початку 2001 року півторамісячна відсидка у в'язниці, куди вона була кинута одразу після того, як її зняли з поста віце-прем'єра.

На минулих президентських виборах Тимошенко була одним з лідерів "помаранчевої" революції і своїми запальними промовами на Майдані забезпечила Ющенку перемогу. Їх шляхи розійшлися через 7 місяців після того, як президент призначив її прем'єр-міністром у лютому 2005 року. Після гучної відставки, що супроводжувалася звинуваченнями в корупції, Тимошенко повернулася на цей пост у грудні 2007 року після позачергових парламентських виборів.

Біографія Тимошенко - тугий вузол загадкових зльотів і падінь, "білих плям". За жорсткість і непримиренність до політичних опонентів, її називають "залізною леді".

Сама про себе як про політика вона говорить так: "Як правило, межу в політиці не переходжу, конвенцій не порушую, але доводиться проламувати стіни і вибивати двері... Враховуючи, що всі події в українській політиці відбуваються переважно в тіні, постійно відчуваю себе "нічним дозором".

На питання про свої доходи і дорогі вбрання відповідає: "Жінка може виглядати на мільйон, не маючи в кишені ані гривні. І може виглядати на гривню, маючи навіть мільярд. Я вже давно не займаюся бізнесом і сподіваюся, що мій чоловік і надалі зможе мене забезпечити платтями".

Серед прізвиськ Юлії Тимошенко - Леді Ю (за аналогією з Леді Ді - харизматичною англійською принцесою Діаною), "жінка на мільярд доларів", "газова принцеса", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі