друкувати


КРУ: Дораховану зарплату доведеться виплатити

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-26 05:03:40
Одним із пріоритетних питань у роботі контрольно-ревізійної служби під час проведення ревізій є використання коштів на виплату заробітної плати. Проте, останнім часом акценти дещо змістились — поряд з виявленням фінансових порушень, що призвели до зайвого та необґрунтованого нарахування заробітної плати, особлива увага приділяється питанню повноти нарахування працівникам заробітної плати.

Як показали останні ревізії в окремих бюджетних установах, тут допускаються окремі порушення. Так, в Отинійській лікарні при нарахуванні відпускних не проведено коригування заробітної плати, з якої обчислено ці відпускні. У результаті працівникам лікарні недораховано та не виплачено відпускних на загальну суму 27,3 тис. грн, у той час переплата зарплати з різних причин склала лише 1,3 тис. грн.

З такої причини недоплачено 20,2 тис. грн працівникам Коломийської районної санітарно-епідеміологічної станції. Тут не проведено індексацію зарплати за липень-серпень 2008 року, в результаті чого недоплачено працівникам 0,8 тис. грн. Переплата в цій установі склала лише 2,1 тис. грн.

Коломийським комунальним підприємством не виплачено зарплату в сумі 14,2 тис. грн працівникам, прийнятим для виконання окремих робіт за цивільно-правовими угодами. Слід зазначити, що вказана сума заборгованості навіть не була відображена у даних бухгалтерського обліку.

За допущені порушення на посадових осіб вказаних установ та підприємства накладено адміністративні штрафи. Про допущені порушення повідомлено прокуратуру, а керівників зобов’язано виплатити дораховану ревізіями зарплату.

Автор: Галина БІЛЕЙЧУК, начальник Коломийського контрольно-ревізійного відділу
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі