друкувати


Прикарпаття спробує заробити на "зелених садибах"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-25 05:40:47
Державна податкова адміністрація в Івано-Франківської області розраховує залучити додаткові засоби до бюджетів всіх рівнів за рахунок легалізації господарської діяльності громадян, які нині надають послуги "зелених садиб", міні-готелів, харчування, відпочинку і оздоровлення туристів, але при цьому не платять податки і інші обов’язкові платежі, повідомив заступник голови ДПА в Івано-Франківської області Володимир Фалдіна.

"Забезпечити додаткові вступи до бюджету за рахунок виявлення нових резервів в обслуговуванні туристів – мета нової регіональної податкової програми "Карпатська зима", — сказав він.

Фалдіна відзначив, що на першому етапі програми податківці проведуть інвентаризацію діяльності підприємців, зайнятих в туристичній сфері.

"Вони також виявлять тих заповзятливих людей, які обслуговують туристів, але самі залишаються "в тіні", і запропонують їм надавати легальні послуги, а також попереджуватимуть всі можливі схеми ухилення від сплати податків в середовищі недобросовісних підприємців", — підкреслив Фалдіна.

Але при цьому вказав, що такий підхід дозволить забезпечити рівні умови ведення бізнесу в правовому полі і створить нові робочі місця.

У івано-франківської області туристичні послуги надають 113 ліцензованих туристичних операторів і агентів.

У області функціонує 130 туристично-рекреаційних закладів на 9,2 тисяч місць і 638 садиб сільського зеленого туризму на 5 тисяч місць.

За 9 місяців 2009 року туристичні підприємства обслужили 499,1 тисяч туристів, об’єми обслуговування склали 114,6 мільйонів гривень, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі