друкувати


Івано-Франківщина: Виявлено велику кількість мертвих свиней

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-25 09:45:35
На Івано-Франківщині, поблизу села Вікторів Галицького району було виявлено велику кількість мертвих свиней.

Трупи тварин було видно навіть з дороги, що веде до лісу. Тут лежали новонароджені й абортовані поросята та свиноматки Місцеві жителі неабияк злякалися, адже подумали, що тварини були хворі на уже "типову свинячу" хворобу — грип... Люди негайно повідомили про небезпечну знахідку сільського голову, а згодом працівників відповідних медичних та санітарних служб. "Це дуже небезпечно, адже коли собаки порозтягають рештки мертвих тварин, хтозна, що буде з нами та нашими дітьми!", - заламували руки в розпачі мешканці Вікторова.

Навіть бувалі місцеві ветеринари мовлять, що такого за час їхньої багаторічної роботи не було. А правоохоронці кажуть, що тварини привезені не з приватного господарства, про що свідчать мітки на вухах. Згодом члени спеціально створеної комісії припустили, що свиней могли завезти до Вікторова зі Львіщини. Свині в дорозі могли захворіти, а водій не хотів мати з ними мороки та й викинув. Проте за кілька годин з’ясувалося, що "свинство" вчинив мешканець Івано-Франківщини. Тварини виявилися також не привозними, а прикарпатськими. За такі дії горе-"свинаря" буде притягнено до правової відповідальності.

Трупи тварин прибрали та відвезли на Коломийський ветеринарно-санітарний завод, що спеціалізується на утилізації відходів тваринного походження. Місце у лісі, де було їх знайдено, продезінфікували. Перед цим спеціалісти відібрали проби для аналізу. Проте результати бактеріологічних досліджень будуть не раніше, аніж за тиждень, а деякі — навіть за місяць.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі