друкувати


Івано-Франкіщина: За минулі вихідні виникло 7 пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-23 03:22:59
За інформацією прес-служби Головного управління МНС в Івано-Франківській області за минулі вихідні на території Івано-Франківщини виникло 7 пожеж, 2 людей отримали травми, 2 людини врятовано.

21 листопада в післяобідню пору в Калуші виникла пожежа на балконі однієї із житлових квартир. Вогнем було пошкоджено дерев’яну балконну раму, частково двері і вікно та речі домашнього вжитку, закопчено стіни. Під час гасіння пожежі бійцями МНС було врятовано 40-літню господиню. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Того ж дня в селі Церківна Долинського району зайнялася господарська будівля. Вогнем було знищено покрівлю, стіни та перегородки стодоли, 2.5 т сіна, речі домашнього вжитку, пошкоджено стіни та перекриття стайні. Ймовірна причина виникнення пожежі - коротке замикання електромережі.

21 листопада близько 18 години в обласному центрі по вулиці Тисменицькій сталася пожежа дачного будинку. Вогнем було знищено дачний будинок. Причина виникнення пожежі встановлюється. А кількома годинами пізніше в селищі Вигода Долинського району горів легковий автомобіль "ВАЗ 21074". Вогнем було знищено автомобіль. Ймовірна причина виникнення пожежі – коротке замикання електропроводки авто.

22 листопада близько 18 години в селі Загвіздя Тисменицького району виникла пожежа в одному із житлових будинків. Вогнем було пошкоджено диван. Під час гасіння пожежі МНСниками було врятовано 35-літнього власника помешкання. Чоловіка з діагнозом "отруєння чадним газом" було доставлено до Лисецької ЦРЛ. Ймовірна причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем з боку господаря.

Загалом з початку року на території Івано-Франківщини зареєстровано 950 пожеж, у вогні загинуло 56 осіб.

Шановні мешканці області! Головне управління МНС в області звертається до Вас з проханням бути обережними у поводженні з вогнем, дбати про безпеку свого життя та оточуючих Вас людей. Пам'ятайте: людська необережність у поводженні з вогнем, порушення правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в побуті - від цього один крок до біди.

Через необережність з вогнем травмуються діти. 20 листопада до травматологічного відділення Городенківської ЦРЛ з діагнозом "опіки правої китиці ІІ-ІІІ ст." було доставлено 4-річну дівчинку із села Топорівці Городенківського району. Як з’ясувалося, того дня батьки займались по господарству, а дівчинка гралася разом зі своїм старшим братом. Діти бігали біля вогнища, де батьки спалювали сміття, і дівчинка з необережності обпекла собі руку. На даний час стан дитини стабілізувався і вона вже перебуває вдома.

Ще один прикрий випадок трапився 22 листопада в селі Шешори Косівського району, де на одному із обійсть внаслідок спалаху випарів бензину отримав термічні опіки 11-літній син господаря. Як стало відомо згодом, батько переливав бензин з автомобіля в каністру та залишив її без нагляду, чим і скористався хлопчик. Маючи при собі сірники, довго не думаючи, запалив один і кинув його на землю, внаслідок чого й стався спалах. Потерпілого каретою швидкої медичної допомоги було доставлено до реанімаційного відділення ОДКЛ.

Вода знову забрала людське життя. 21 листопада в селі Лолин Долинського району у ставку було виявлено тіло 57-літнього місцевого жителя. Причина смерті чоловіка – механічна асфіксія внаслідок утоплення.

Обговорити на форумі