друкувати


Коломия: До школи! З портфелем... і маскою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-21 11:14:13
З понеділка, 23 листопада, відновлюють свою роботу всі навчальні заклади Івано-Франківської області: дитсадки, школи, заклади профтехосвіти, ВНЗ тощо. "Ми прийняли рішення про відновлення навчання в усіх закладах освіти області. Скрізь буде відновлено роботу, але зберігатимуться протиепідемічні заходи.

Спеціально розробили методичні рекомендації щодо подальшої профілактики розповсюдження грипу й ГРВі та контролю за епідситуацією в школах, дошкільних і вищих навчальних закладах. Наприклад, тут ідеться, що потрібно використовувати марлеві маски для багаторазового використання з заміною через кожні чотири години, тимчасово відмінити кабінетну систему, обмежити усні відповіді учнів, як варіант — письмові завдання. Вітамінізувати раціон шкільних та студентських їдалень, забезпечити дотримання гігієнічних умов, відповідних умов прибирання, додатково ввести у школи лікарів-інтернів тощо", — повідомила начальник управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Зінаїда Болюк.

У місті до початку навчання підготувалися ретельно. "Директорів шкіл та завідувачів дитсадків уже проінформовано про вимоги до роботи в цій складній епідемічній ситуації. Стосовно марлевих пов’язок, то мене вже питали, що буде, коли дитина прийде до школи без маски. Не пускати її до класу ми не маємо права, проте однозначно будемо рекомендувати таки носити її і звертатимемося до батьків", — сказав начальник управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому Михайло Верес, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі