друкувати


Україні загрожує епідемія туберкульозу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-20 05:24:04
Через збільшення кількості відмов від вакцинації Україні загрожує епідемія туберкульозу, - вважає дитячий інфекціоніст вищої категорії дитячого поліклінічного відділення комунальної міської поліклініки № 4 Львова Катерина Маркелова.

За її словами, останнім часом все більше батьків відмовляються вакцинувати своїх дітей. На її думку, такі дії є необдуманими, адже при народженні - ще у пологовому будинку - дитина повинна дістати потрібні їй вакцини, зокрема, від туберкульозу, краснухи, кору та правця – заявила Катерина Маркелова.

Натомість серез упередженість батьків діти не отримують затверджені державою щеплення і це збільшує їхню чутливість до багатьох захворювань. Адже, до прикладу, таку практично невиліковну хворобу як правець дитина може "підхопити", граючись із домашніми тваринами чи у піску.

Водночас після останніх подій в Україні та світі, які пов’язані зі смертю малих дітей від вакцинування, батьки застережливо почали ставитись до цієї процедури, і це нормально, адже сама процедура є добровільною. Однак, на думку медика, відмови від щеплень є необґрунтованими, а також - наслідком штучного ажіотажу.

Якщо батьки сумніваються в якості безкоштовних лікарських засобів, які надає держава, то вони можуть купити вакцину власним коштом. При цьому слід пам’ятати, що вакцинацію дітей можна проводити лише після повного медогляду, адже дитина повинна бути повністю здоровою, – наголосила Катерина Маркелова, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі