друкувати


Від сьогодні банки вже не зможуть змінювати встановлений з ранку курс валют

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-20 05:08:02
З сьогоднішнього дня, 20 листопада, набувають чинності нові правила проведення операцій купівлі-продажу готівкової валюти українськими банками. Відповідні норми закріплені постановою Національного банку України (НБУ) від 9 вересня 2009 року.

Так, протягом робочого дня банкам забороняється змінювати встановлений з ранку обмінний курс. При цьому вся відповідальність лягає одноосібно на голову банку, який і встановлює єдиний курс для всіх відділень і "обмінників" банку.

НБУ, в свою чергу, може встановлювати граничні розміри маржі банку (різницю між ціною продажу і купівлі валюти, - ред.) З операцій на готівковому валютному ринку. Також банкам забороняється стягувати комісійні за проведення валютообмінних операцій.

Крім того, посилюється і порядок обміну готівкової валюти, зокрема, обмежується Количест валюти, який банк може продати фізичній особі в один операційний день (не більше 80 тис. грн В еквіваленті). При цьому при купівлі валюти на суму понад 15 тис. грн банк зобов'язаний вимагати у фізособи пред'явити паспорт або інший документ, що засвідчує особу, а при купівлі валюти більш ніж на 50 тис. грн - Записати більш докладні дані людини, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі