друкувати


У Німеччині розпочато безпрецедентну акцію з обміну кредиток

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-20 04:42:03
Такий запобіжний захід став необхідним після того, як невідомі хакери зламали базу даних іспанської фірми, що обслуговувала кредитки німців. Іспанія є однією найулюбленіших країн відпочинку німців. Тому не дивно, що хакерська атака на базу даних однієї іспанської фірми, яка здійснювала технічне обслуговування кредитних карток громадян Німеччини, могла заторкнути багатьох.

Насамперед це стосується тих, хто під час недавніх відпусток в Іспанії користувався кредитками Visa або MasterCard.

Це наймасштабніша акція з обміну кредиток в історії Німеччини. За оцінками експертів, мова може йти про сотні тисяч карток. Таким чином банки намагаються запобігти незаконному стягненню грошей з рахунків клієнтів. Ідеться про превентивний захід, підкреслюють у Центральному кредитному комітеті Німеччини. Точна кількість кредиток, до яких могли отримати доступ зловмисники, не повідомляється.

Водночас, як зазначає речник комітету Ральф-Кристоф Арнольд, не виключено, що загроза стосується не лише тих, хто безпосередньо побував у Іспанії: "Також здійснюючи різного роду інтернет-операції, клієнти не застраховані від того, що хакери не отримали доступ до їхній кредиток через цю іспанську фірму".

Компанія Visa вже запевнила своїх клієнтів, що власники кредиток, які стануть жертвами хакерського обману, отримають свої гроші назад. Водночас клієнтів, у яких з тих чи інших причин виникають побоювання за свої кредитки, закликають негайно повідомляти про це банкам.

Обмін кредиток здійснюватиметься безкоштовно, запевняє речник Центрального кредитного комітету Німеччини Ральф-Кристоф Арнольд: "Як обмін карток, так і компенсацію завданої хакерами шкоди беруть на себе кредитні установи", - запевняє чиновник, повідомляє Німецька хвиля.

Обговорити на форумі