друкувати


Кабмін заборонив школярам та студентам навчатися по суботах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-20 04:38:37
Кабінет Міністрів доручив Міністерству охорони здоров'я та регіональним державним адміністраціям запобігти введення спеціальних режимів навчання в школах і вузах після перерви у зв'язку з епідемією грипу. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 18 листопада.

Зокрема уряд доручив забезпечити дотримання переважно п'ятиденного режиму навчання та відновлення навчального процесу без вимоги у школярів і дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади, додаткових довідок.

Міністерству освіти доручено ознайомити з цим розпорядженням Кабміну територіальні управління, та з метою виконання навчальних планів активізувати після вимушених канікул застосування в школах і вузах самостійної та дистанційної форми навчання, зокрема за допомогою Інтернету.

Крім того, Міносвіти, Міністерству охорони здоров'я і регіональним держадміністраціям доручено забезпечити функціонування в школах і вузах медичних пунктів і амбулаторій для контролю стану здоров'я учнів та студентів.

Нагадаємо, Міносвіти рекомендовало ВНЗ і школам відпрацьовувати по суботах пропущені через карантин заняття, ущільнити графік навчання, а також скоротити зимові канікули, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі