друкувати


ICQ продається

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-20 03:45:37
Компанія AOL готується продати популярний сервіс миттєвих повідомлень ICQ. За цей актив планують виручити близько 300 мільйонів доларів. Популярний в Україні сервіс миттєвих повідомлень ICQ збираються продати за 300 мільйонів доларів.

Для здійснення продажу AOL найняла інвестиційні банки Morgan Stanley і Allen & Co. Покупкою ICQ вже зацікавилися дві великі компанії, за даними обізнаних джерел, - не зі США. Їхні назви поки що тримають в секреті.

Очікується, що операція буде здійснена в грудні, коли AOL стане незалежною компанією. Наразі AOL є дочірнім Інтернет-підрозділом американського медіаконгломерата Time Warner, але менш ніж через місяць має від нього відокремитися.

ICQ була створена в 1996 році ізраїльською компанією Mirabilis і досі базується в Ізраїлі. У 1998 році сервіс придбала AOL за 287 мільйонів доларів.

ICQ є лідером серед сервісів миттєвих повідомлень в Україні, Росії, Німеччині, Ізраїлі та ще декількох країнах. У США мессенджер зночано менш поширений і програє конкурентним сервісам, створеним Microsoft, Yahoo і Google. Наразі ICQ має 40-50 млн унікальних відвідувачів щомісячно. У підтримці сервісу беруть участь близько 100 осіб персоналу, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі