друкувати


В.Любінець – лауреат республіканської премії імені В.Антоновича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-20 10:41:39
Головна рада Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, підвівши підсумки конкурсу по охороні і збереженню пам’яток історії та культури за 2008–2009 роки, присудила звання Лауреата республіканської премії імені Володимира Антоновича, нашому земляку Володимиру Любінцю (заступнику голови Івано-Франківської обласної ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури).

Премія присуджена за багаторічну, активну роботу по виявленню, вивченню, охороні і популяризації пам’яток та некрополів України.

В.Любінець є активним членом УТОПіК з часу його заснування на теренах нашої області. Івано-Франківська обласна організація Товариства – є однією з найбільших і найавторитетніших пам’яткоохоронних громадських організацій України. Тепер в області діє 16 міських, міськрайонних та районних організацій. У них нараховується близько 911 первинних осередків, до складу яких входить більше 60 тисяч членів. Обласне Товариство утворене рішенням Івано-Франківського облвиконкому 23 травня 1966 р.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі