друкувати


Україна: Боротьба з дитячим порно через інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-19 05:02:38
Україна часто в повідомленнях правоохронців і ЗМІ згадується як країна походження чи виготовлення дитячої порнографії, розповіла "Німецькій хвилі" про причини створення гарячої лінії менеджер програм захисту прав дитини жіночого правозахисного центру "Ла Страда-Україна" Світлана Колесникова.

Електронна гаряча лінія www.internetbezpeka.org.ua - це лише один з заходів в рамках програми "Розуміємо та діємо разом проти сексуальної експлуатації дітей". До цієї ініціативи залучені не лише громадські організації, а й структури, що допомагають боротися і з дитячим секс-туризмом.

За допомогою лінії тепер кожен українець, якщо натрапить на дитячу порнографію в інтернеті, може повідомити про це. Далі ж, як каже Колесникова, ці дані перевірятимуть спеціалісти з МВС. За її словами, робота сайту - це лише початок: "Запрацює лінія, почнемо співпрацю з інтернет-провайдерами, будемо вирішувати як ще реагувати, можливо блокувати деякі сайти". У "Ла Страда" впевнені – потреба у такому ресурсі назріла давно. Програмне забезпечення створили подібно до тих ліній, що діють в європейських країнах.

Відкриття лінії присвячують 20-й річниці Конвенції ООН про права дитини. Як каже Колесникова, попри увагу держави до захисту прав дітей, у цій сфері досі багато порушень, зокрема, дітлахи стають жертвами, їх використовують для створення дитячої порнографії. За словами менеджера програм захисту прав дитини жіночого правозахисного центру, "Ла-Страда" ще на початку року подавала пропозиції до Національного плану дій з реалізації конвенції ООН з прав дитини. Утім, план і досі не затверджений, повідомляє Німецька хвиля.

Обговорити на форумі