друкувати


2010 рік почнеться з десяти вихідних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-19 02:57:36
Кабінет міністрів рекомендував керівникам підприємств, установ і організацій України із 5-денним робочим тижнем перенести кілька робочих днів і встановити десять поспіль вихідних днів на новорічні та різдвяні свята.

Як повідомила міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, відповідне розпорядження уряд ухвалив у середу.

Зокрема, уряд рекомендував перенести робочі дні з понеділка 4 січня на суботу 16 січня, з вівторка 5 січня - на суботу 30 січня, із середи 6 січня - на суботу 13 лютого, а також із п'ятниці 8 січня - на суботу 27 лютого.

Відповідна рекомендація була ухвалена з метою створення сприятливих умов для святкування Нового року й Різдва, а також для раціонального використання робочого часу.

Крім того, уряд рекомендував перенести робочий день із понеділка, 23 серпня 2010 року, на суботу, 21 серпня, у зв'язку зі святкуванням Дня Незалежності 24 серпня.

Розпорядження не стосується установ Пенсійного фонду, державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта", Державного казначейства й банківських установ.

Спеціальний режим роботи банків у зазначені дні встановлює Національний банк.

Нагадаємо, такий саме перенос відбувався на цьогорічні новорічні свята. Тоді вихідними було зроблено 2, 5 і 6 січня, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі