друкувати


Податкова інформація: "Грипозна" недостатність

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-19 11:12:50
З перших же днів "грипозної" епідемії люди кинулися до аптек. Як лікуватися, так і здійснювати профілактику. Але на свої запити про маски і рекомендовані ліки часто чули: "Нема!" Та чи був цей дефіцит штучним, чи все ж аптеки були захоплені зненацька ажіотажним попитом, спричиненим звичайнісінькою людською панікою?

З метою виконання Постанови КМУ від 30.10.2009 р. №1154 "Про встановлення граничних рівнів цін на окремі лікарські засоби і вироби медичного призначення" в Коломийській оДПІ утворено три робочі групи для перевірки аптечних закладів м. Коломиї та Коломийського району. Наразі, проведено 21 перевірку господарських одиниць 18 суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію лікарських засобів та виробів медичного призначення, 3 з них — у районі. Тобто, перевірками охоплено більше половини суб’єктів господарювання в даній галузі та третину господарських одиниць.

За матеріалами всіх перевірок встановлено факти відсутності повного переліку лікарських засобів та виробів медичного призначення, передбачених згаданою постановою. З 15 найменувань лікарських засобів в аптеках на момент перевірки були в наявності по 4-6 найменувань товару. Маски марлеві одноразові та багаторазові взагалі були відсутні.

Порушень граничної ціни, встановленої постановою КМУ, перевірками не встановлено. Проте, встановлені порушення порядку застосування реєстратора розрахункових операцій у 5 СГД. Очікувана сума фінансових санкцій — 7,8 тис. грн (найбільш характерні порушення — невідповідність готівки сумі коштів, зазначеній у звітах РРО, або несвоєчасне оприбуткування готівки).

Окрім того, встановлено факт реалізації лікарських засобів без належних документів. Реалізацію проводила громадянка К (в одному з сіл нашого району), яка не була зареєстрована як суб’єкт підприємницької діяльності та не мала ліцензії на право реалізації лікарських засобів. Як наслідок, виявлено та описано лікарських засобів на значну суму.

За матеріалами оДПІ, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі