друкувати


ЦВК оприлюднила остаточний список кандидатів у президенти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-18 10:12:10
Офіційний друкований орган Верховної ради газета "Голос України" 18 листопада опублікувала остаточний список кандидатів у президенти країни, затверджений Центральною виборчою комісією. У списку - 18 кандидатів. Десять з них висувалися самостійно, вісім - від партій і блоків.

У ньому в алфавітному порядку перераховано 18 кандидатів: Інна Богословська, Михайло Бродський, Анатолій Гриценко, Юрій Костенко, Володимир Литвин, Олександр Мороз, Олександр Пабат, Василь Противсіх, Сергій Ратушняк, Олег Рябоконь, Петро Симоненко, Людмила Супрун, Юлія Тимошенко, Сергій Тігіпко, Олег Тягнибок, Віктор Ющенко, Віктор Янукович, Арсеній Яценюк.

Найстарший серед кандидатів - лідер Соцпартії Мороз (1944 року народження), наймолодші - Арсеній Яценюк і Олександр Пабат (1974 року народження). Десять кандидатів висувалися самостійно, вісім - від партій і блоків.

Всі вони внесли до ЦВК обов'язкову заставу у розмірі 2,5 мільйонів гривень, які повертаються лише учасникам другого туру виборів. Перший тур президентських виборів відбудеться 17 січня 2010 року.

Нагадаємо, всього до ЦВК надійшло 67 заяв від потенційних кандидатів, але 49 з них було відмовлено. Основні причини – неправильне оформлення документів та відсутність необхідної застави у 2,5 мільйона гривень.

Зокрема, через відсутність коштів у виборах не братимуть участі лідер ПСПУ Наталія Вітренко, скандальному екс-майору Миколі Мельниченку та ще низці маловідомих самовисуванців, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі