друкувати


Карантин: Втомилися відпочивати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-17 04:31:55
Уже третій тиждень у школярів та студентів вимушені канікули. Триватимуть вони до 22 листопада. Якщо спершу діти (на відміну від їхніх батьків) тішилися несподіваній нагоді побайдикувати, то тепер, схоже, втомилися від безділля. Надворі не літо, розваг обмаль, а найприкріше те, що прогуляні дні доведеться відробляти, без сумніву — в напруженому режимі, чи за рахунок субот, чи скорочення зимових канікул — наразі чіткого механізму в Міністерстві освіти на виробили.

Найбільше цим переймаються діти випускних класів, дехто побоюється, що теперішня ситуація негативно вплине на результати ЗНО: учитися у звичному режимі і наздоганяти пропуски —далеко на одне і те ж. Утім, хто справді поставив собі за мету стати студентом, не перестав і тепер займатися додатково: з допомогою репетиторів чи самостійно. Дехто "скачує" уроки з Інтернету, по телебаченню теж трапляються освітні програми.

У районному відділі освіти ситуацію з вимушеними канікулами сприймають без паніки й напруги: головне, що карантин дозволив убезпечити здоров’я школярів, бо з теперішнім імунітетом дітей ця пересторога — аж ніяк не зайва. Що ж до програми, то, як запевняють освітяни, її обов’язково надолужать: досвіду не позичати.

Вимушені канікули дозволили підтягнути ремонтні роботи у школах, де того потребувала ситуація, зокрема, в Черемхові, Загайполі. А загалом, відчувається, і учні, і вчителі скусили за школою, одні за одними.

— Це ж так тепер, ніби життя спинилося, — з гіркотою підтвердила це відчуття знайома вчителька.

Автор: Квітослава СОНЯХ, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі