друкувати


Епідемія на Коломийщині знижується

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-17 03:39:45
Ситуація з розповсюдженням гострих респіраторних захворювань на Коломийщині поволі стабілізується, однак, за словами заступника головного лікаря ЦРЛ з медобслуговування Петра Лесіва, заспокоюватися ще рано. На стаціонарне лікування продовжують щодня поступати хворі – по 15-20 осіб щодня, переважна більшість яких – з пневмонією.

На сьогодні загальна кількість захворілих становить 14.900 осіб. Госпіталізовано 904 особи. Половина пацієнтів лікарень уже виписалися. У реанімації перебуває чотири особи, однак їх стан критичний, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

Для потреб ЦРЛ отримано з області перший транш допомоги – 100 тис. грн на медикаменти.

У залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулась чергова нарада протиепідемічної комісії під головуванням заступника голови райдержадміністрації Богдана Болюка.

Комісія прийняла рішення заборонити проведення масових розважальних заходів у кафе та барах, не зважаючи на форму власності. Йдеться, передусім, про дискотеки.

Хворіють і медики. У районі 370 медпрацівників занедужали на грип, з них 60 – лікарі. За роботу в зоні епідемічного ризику медики повинні отримати грошову компенсацію. Головний лікар ЦРЛ Ірина Садов'як відзначила, що сільські депутати допомагають медикам власним транспортом. Допомогу для потреб хворих організував сільський голова с.Княждвора Дмитро Чорний.

Наразі ситуація залишається під контролем.

Обговорити на форумі