друкувати


"Кабінетна" зустріч із патріархом імпровізаційної музики Юрієм Яремчуком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-17 11:14:58
Не секрет, що проекту МО "Дзиґи" "Кабінет" і відповідно "кабі.net" затісно тільки в межах літератури. Модератор зустрічей Юрій Кучерявий неодноразово про це говорив на літературних зустрічах. І от нарешті, після двох років існування, проект розширюється на інші сфери культури.

Вже зараз Ви можете скачати і послухати випуск подкасту із Мар’яною Садовською спеціально до очікуваного фестивалю "JazzBez". У майбутньому Ви зможете послухати або відвідати зустрічі з музикантами і композиторами – завжди у проектах "Кабінет" і "кабі.net".

Отож: у середу, 18 листопада, у традиційну "кабінетівську" середу о 18 год. з Юрієм Яремчуком (літературна каварня "Кабінет"- Львів, вул.Винниченка,12).

Тема зустрічі концептуальна, як завжди концептуальними є проекти Яремчука, – "Звук у структурі (структура у звуці)".

Кілька слів про гостя… Юрій Яремчук – композитор і інструменталіст, грає на тенор і сопрано-саксофоні, кларнеті, фортепіано.

Народився: 1951-06-18 Новокузнєцьк, Росія. На даний час живе і працює у Львові, постійний учасник джазових фестивалів "Jazz Bez" та "Флюгери Львова".

Яремчук працює у різних стилях (free jazz, contemporary music, improvisation music) та є майстром різноманітних сучасних технік гри на саксофоні (мультифони, слеп, подвійне стаккато). У своїх сольних концертах надає перевагу вільній імпровізації. Юрій Яремчук писав музику для театру, брав участь у багатьох авангардних виступах за участю художників, театралів і танцюристів.

Юрій Яремчук є лідером численних джазових фестивалів, акцій, гепенінгів, фестивалів нової імпровізаційної музики.

Учасник і лідер таких груп: "Відео Джаз", "Оркестр Московських композиторів", "Сакс мафія", "Російсько-Українский проект", "Тріо Олександра Несторова", "Юрій Яремчук Квартет", "Юрій Яремчук-Марк Токар Дует". Виступав із багатьма джазовими музикантами, такими як: Claudia Binder і Marcus Eichenberger (Швейцарія), Jim Menesis, Ken Vandermark, Dave Rempis, Tim Dysi, Michael Zerand, Fred Frith (США), Heinz-Erich Goedecke, Hans Schutler (Німеччина), Магнус Бро (Швеція), Йоахим Менцель, МиколаЄ Тшаска (Польща), Джон Сьорман, Владімір Міллєр (Великобританія), Єзас Мікашіс (Литва), В’ячеслав Назаров, Герман Лукьянов, Сергій Лєтов, Володимир Макаров, Михаїл Жуков (Росія), Олександр Нестеров (Україна).

Зазвичай Юрій Яремчук гастролює у Франції, Канаді, Італії, Німеччини, Росії та Польщі. На даний час творить музику в домашній студії.


Обговорити на форумі