друкувати


Україна вшановуватиме чергові роковини пам’яті жертв голодомору

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-17 10:12:26
З 24 по 28 листопада Україна вшановуватиме чергові роковини пам’яті жертв голодоморів. Організатори домовилися з крівництвом українських церков, усіх конфесій щодо проведення поминального молебню. Також запланована загальноукраїнська хвилина мовчання, акція "запали свічку", трансляція документальних фільмів.

Для акредитованих послів іноземних країн відбудеться презентація англомовних наукових видань, досліджень подій 1932-33 років.

Віце-прем’єр Іван Васюник нагадав, що минулого року проводилася масштабна робота з ушанування пам’яті жертв голодоморів у кожному регіоні України.

"Наслідком цієї роботи, перш за все, стало усвідомлення практично всіма українціями масштабу цієї трагедії. Соціологічні дослідження показують, що в останні декілька років завдяки рівню інформування про причини та наслідки цієї трагедії, абсолютна більшість українців підтримує і визнає, що це був штучний голод - геноцид", - підсумував Іван Васюник.

Віце-прем’єр закликав дослідників та Інститут національної пам’яті не припиняти збір свідчень, адже очевидці трагедії нині у дуже поважному віці. Кожен день життя такої літньої людини для істориків та науковців є безцінним, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі