друкувати


ООН закликає всіх боротися проти СНІДу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-16 05:07:22
Чума ХХ століття в Україні не тільки не вщухає, а й прогресує, і зупинити її - першочергове завдання не тільки медиків. Адже поширення цієї хвороби - проблема навіть не медична, а соціальна. У нашій країні щодня ВІЛ-інфікуються 52 людини, і тільки кожен п'ятий з них, знає свій статус. Щорічно від ВІЛ-інфекції в Україні помирають тисячі людей.

На сьогоднішній день в Україні офіційно зареєстровано 340 тисяч ВІЛ-позитивних людей, а до 2014 року загальна кількість може досягти 820 тисяч осіб, з яких 100 тисяч - діти.

У зв'язку з цим, Організація Об'єднаних Націй звернулася до представників великого бізнесу (Рината Ахметова, Ігоря Коломойського, Віктора Пінчука, Сергія Тарути й інших), зірок естради та спорту, ЗМІ та національного інтернет-порталу "Укрнет" з проханням підтримати благодійний проект "SOSстрадание", який відбудеться 1 грудня, у Міжнародний день боротьби зі СНІДом.

Взяти участь у благодійному проекті вже погодилися зірки українського шоу-бізнесу і спорту, і в ООН впевнені, що тільки спільними зусиллями всіх зацікавлених сторін можна ефективно протистояти епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.

Обговорити на форумі