друкувати


Вільній торгівлі в Україні бути!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-16 03:56:56
Днями відбувся третій раунд переговорів щодо укладення Угоди про вільну торгівлю з Європейською асоціацією вільної торгівлі, до складу якої входять Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн.

Делегації сторін за участі експертів Постійного представництва України при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях в Женеві продовжили узгодження розділів проекту Угоди про вільну торгівлю в рамках шести окремих робочих груп, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Сторони досягли суттєвого прогресу за всіма напрямами переговорного процесу, особливо в робочих групах з питань торгівлі товарами, в тому числі сільськогосподарськими, доступу до ринку послуг. Досягнуто також домовленостей щодо тексту майбутньої угоди в розділах інвестицій та конкуренції, гармонізації законодавства та інституційних положень.

Під час переговорів учасники активно обговорювали питання забезпечення доступу до ринку державних закупівель. Зокрема, за технічної та фінансової допомоги Швейцарії для десяти українських експертів з 2 по 4 листопада було проведено навчальний семінар з досвіду організації системи державних закупівель в країнах Європейської асоціації вільної торгівлі. Сторони домовилися провести наступний раунд переговорів у лютому 2010 року у місті Києві.

Обговорити на форумі