друкувати


Президент відмовився дати мільярд на боротьбу з епідемією грипу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-16 03:37:52
Президент Віктор Ющенко застосував право вето до закону про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з грипом. Про це 16 листопада повідомив перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак.

З його слів, Ющенко не підписав цей закон і повернув його у Верховну раду зі своїми пропозиціями. Шлапак підкреслив, що президент у жодному разі не виступає проти виділення цих коштів.

Заступник глави СП пояснив, що мова йде про його незгоду з тим, звідки повинні бути виділені ці гроші. Ющенко вважає, що такого роду витрати не повинні покриватися за рахунок емісійних коштів Національного банку.

Президент пропонує на 1 мільярд гривень збільшити дефіцит державного бюджету на 2009 рік і звернутися до банківської системи й НБУ із проханням допомогти профінансувати цей дефіцит.

Крім того, додав Шлапак, глава держави готовий взяти на себе зобов'язання особисто провести консультації з банкірами для того, щоб протягом кількох днів акумулювати необхідні кошти.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2009 рік, якими передбачено виділення 1 млрд гривень на додаткове фінансування боротьби з епідемією грипу в країні.

Законом передбачено виділення додаткових коштів за рахунок перерозподілу між загальним та спеціальним фондами державного бюджету перевищення валових доходів Нацбанку над видатками.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко раніше припускала, що президент ветує даний закон, проте висловила упевненість, що вето буде подолано парламентом, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі