друкувати


Прикарпаття: "Повеневі" кошти крали

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-16 03:17:58
Співробітники Івано-Франківського управління внутрішніх справ затримали керівника однієї з фірм, який підозрюється в розкраданні бюджетних коштів. Гроші свого часу бали виділені на ліквідацію наслідків минулорічної повені. Затриманого взяли під варту.

А нещодавно також затримали ще одного керівника запорізької фірми, який, привласнивши 632 тисячі гривень авансових коштів, виділених на проведення робіт з берегоукріплень річок та автодороги в декількох населених пунктах Косівського району. За словами керівника СГЗ УМВС в області Василя Гультайчука, наразі розслідуються 6 кримінальних справ, порушених щодо службових осіб підприємств і фірм, які підозрюються у розкраданні бюджетних коштів.

"У кожному випадку йдеться про невиконання суб’єктами підприємницької діяльності своїх договірних зобов’язань і привласнення коштів, виділених їм з державного бюджету на проведення будівельних та відновлювальних робіт на об’єктах, що торік постраждали внаслідок стихійного лиха" — мовить пан Гультайчук. У процесі розслідування кримінальних справ правоохоронці надавали можливість керівникам цих фірм або ж повністю виконати свої договірні зобов’язання, або ж відшкодувати збитки, тобто повернути авансові кошти. В іншому разі міліція ініціюватиме в суді питання про арешт підозрюваних.

Як обіцяють правоохоронці, така ж доля спіткає й інших осіб, котрі підозрюються у привласненні бюджетних коштів та уникають відшкодування збитків, пов’язаних з невиконанням своїх договірних зобов’язань щодо проведення робіт з берегоукріплення річок, ремонту доріг та мості.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі