друкувати


ЧС-2010: Звернення Р.Ахметова до президента ФФУ Г.Суркіса

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-15 02:36:46
Шановний Григорію Михайловичу!

Головна для українського футболу гра року відбудеться 18 листопада на "Донбас Арені". У цей день вирішиться, поїде наша збірна на Чемпіонат світу в ПАР або ні.

Всі розуміють, що національна команда потребує потужної підтримки уболівальників. Але ФФУ встановила непомірно високі ціни на квитки. Я вже неодноразово говорив і ще раз повторю, що з уболівальниками обійшлися, м'яко кажучи, недобре. До того ж, ми отримали величезний ризик побачити на принциповому матчі напівпорожній стадіон.

Встановивши величезні ціни на квитки, ви хочете консолідовано заробити з "Донбас Арени" близько 36 мільйонів гривень (4,5 мільйонів доларів за курсом Нацбанку). Це при тому, що матчі української збірної в Дніпропетровську і Харкові принесли ФФУ приблизно по 300 тисяч доларів кожен.

Григорій Михайлович, я пропоную Вам реальний вихід із ситуації, що склалася. ФК "Шахтар" готовий викупити у ФФУ всі 50 тисяч місць на гру Україна - Греція за 1,5 мільйон доларів. Це більше, ніж ви отримали за всі домашні матчі відбіркового циклу Чемпіонату світу-2010 з усіх стадіонів разом узятих.

Ми ж запропонуємо всім уболівальникам України квитки за тими цінами, по яких вони продаються на матчі "Шахтаря" у Лізі Європи. Від 20 гривень. Зверніть увагу на різницю між цінами ФФУ і "Шахтаря".

Ви бачите, що, виплативши ФФУ 1,5 мільйона доларів, "Шахтар" консолідовано зможе виручити, продавши всі квитки на "Донбас Арену", мало 353 тисяч доларів. Різниця, а саме, 1 мільйон 147 тисяч доларів США, буде погашена з коштів нашого клубу.

Ті вболівальники, які вже купили квитки за завищеними цінами ФФУ, природно, повинні будуть одержати компенсацію за різницю в ціні.

Григорій Михайлович, я чекаю від Вас публічної відповіді в найближчі години. Часу на те, щоб виправити ситуацію майже не залишилося.

Ринат Ахметов, президент ФК "Шахтар"

Джерело: Офіційний сайт ФК "Шахтар"
Обговорити на форумі