друкувати


Вища категорія спортивної школи Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-14 12:25:57
В Україні розпочато роботу з надання дитячо-юнацьким спортивним школам відповідних категорій.

В рамках реформи ДЮСШ, яку здійснює Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, розпочато роботу з надання дитячо-юнацьким спортивним школам відповідних категорій: першої, другої та вищої.

Про це повідомив очільник відомства Юрій Павленко. "Наразі спеціально створена при Міністерстві комісія порушила клопотання про присвоєння вищої категорії шести ДЮСШ, в тому числі й Івано-Франківській СДЮШОР №1 з боксу, повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.

Міністр уточнив, що при наданні певної категорії враховується виконання вимог Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, яке розробили фахівці Міністерства і 5 листопада 2009 року затвердив Кабінет Міністрів України. "Надання відповідних категорій ДЮСШ дозволить, з одного боку, вдосконалити роботу спортивних шкіл щодо підготовки юної зміни для спорту вищих досягнень, з іншого – охопити більшу кількість дітей заняттями різними видами спорту. Такі заходи також підвищать відповідальність тренерів за результати своєї роботи, за підготовку резерву збірних команд України тощо.

Окрім того, присвоєння категорій спортивним школам створить можливості для заохочення тренерів, які ефективно працюють, надбавками до заробітної плати, а отже допоможе утримати висококваліфіковані кадри в ДЮСШ", – зазначив Юрій Павленко.

Питання про надання вищої категорії спортивній школі вирішує Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту за поданням Республіканського комітету з фізичної культурі та спорту АР Крим, структурних підрозділів з фізичної культури та спорту обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Перша та друга категорії надаються ДЮСШ структурними підрозділами з фізичної культури та спорту органів місцевого самоврядування.

"На сьогодні в регіонах України триває робота щодо приведення організації навчально-тренувального процесу у відповідність до Положення про ДЮСШ та розроблених Міністерством нормативно-правових документів. Це стосується мінімального віку вихованців, які зараховуються до груп відділень з видів спорту, кількості годин навчально-тренувальної роботи на тиждень, наповнюваності навчальних груп, порядку забезпечення вихованців та їх тренерів спортивним одягом, взуттям, інвентарем тощо", – повідомив Юрій Павленко.

Відповідні категорії спортивним школам надаються на чотири роки. Після закінчення терміну категорія може бути підтверджена або змінена. Юрій Павленко також повідомив, що на виконання Указу Президента України "Про деякі заходи щодо вдосконалення системи фізичного виховання дітей та молоді у навчальних закладах і розвитку дитячо-юнацького спорту в Україні" фахівці Міністерства додатково опрацьовують питання щодо удосконалення умов оплати праці працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також питання щодо встановлення надбавок за категорійність відповідно до Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу.

Обговорити на форумі