друкувати


П’ятниця,13-те, обіцяє пройти спокійно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-13 12:28:20
Сьогодні, у п'ятницю 13-го, зірки не обіцяють негативних явищ, не дивлячись на фатальний збіг числа і дня й те, що така дата вважається нещасливою. Страх перед п'ятницею, 13, іменується терміном "параскевідекатріафобія".

Як стверджують астрологи, 12 листопада, зазначалося з'єднання Місяця з Сатурном, і метеозалежні люди могли відчувати нездужання. У порівнянні з четвергом п'ятниця буде більш м'яким днем.

За твердженням американського психотерапевта Дональда Досса, фахівця з різного роду "фобій", в самих лише Сполучених Штатах Америки налічується близько 21 мільйонів громадян, що побоюються п'ятниці, 13-го. Іменується даний синдром терміном "параскевідекатріафобія" (paraskevidekatriaphobics).

Про те наскільки далеко зайшла ця фобія у жителів ХХI століття можна судити за наступними красномовними фактами. Менеджер з маркетингу та продажу британської компанії "Хопкінс Хоумс" Річард Олдоус визнає, що більшість покупців відмовляються оформлювати угоди з нерухомості в п'ятницю, якщо випало 13-е число.

П’ятниця, 13-е вважається нещасливим днем в більшості країн Європи, в Австралії та США. При цьому американці побоюються цього дня, мабуть, більше інших країн і народів. Деякі жителі США вважають за краще цього дня не виходити на службу, побоюючись, що добром подібна "авантюра" в такий нещасливий день не скінчиться. Багато хто відмовляється у п'ятницю, 13-го обідати в ресторанах зі страху отруїтися. Чимале число хірургів ніколи не призначають на цей день операції. Ну а вже грати в "чорну" п'ятницю весілля, підписувати великий контракт або йти на інтерв'ю до потенційного роботодавця вважається мільйонами добропорядних громадян просто самогубним підприємством.

Втім, чимало тих, хто готовий залишатися вдома не тільки в п`ятниці, 13-го, а й в усі інші п'ятниці. Бо саме цей день тижня взагалі вважається нещасливим. Існує повір'я, що в п'ятницю не треба міняти білизну на ліжку, інакше сплячого будуть мучити погані сни. Не рекомендується стригти в п'ятницю нігті, щоб не привернути печалі на свою голову. Не радить розхоже марновірство й вирушати у п'ятницю у подорожі, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі