друкувати


Одні одужують, інші поступають в лікарні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-13 10:54:34
Вчора заступник начальника головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Зоя Ціхонь озвучила інформацію про те, що за останню добу в області померло ще троє людей. Загалом, всього з початку епідемії захворіло 98645 осіб, з них за останню добу - 2557, в т.ч. дітей - 844.

За словами З.Ціхонь, сьогодні вже є двоє "заінтубованих дітей" (перебувають на штучній вентиляції легень), які поступили із сімей, де були хворі на грип. Загалом в Івано-Франківській області з початку епідемії від вірусної пневмонії уже померли 32 людини. Ціхонь також повідомила, що із 6800 госпіталізованих на грип і ГРВІ. Виписано з лікарень 3246 осіб, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

"За цей тиждень епідпоріг захворювання на грип і ГРВІ в області перевищує в 3 рази звичну на цю пору року норму, – додала З.Ціхонь, – За останню добу ми маємо 2550 чол. захворілих, вчора було 3200 чол. В четвер-п’ятницю кількість хворих спадає, а після вихідних, як правило, іде підйом. Це тому, що ті люди, які хворіють суботу-неділю, не мають важкого стану і вже у понеділок звертаються до лікаря, особливо це стосується тих, хто бере лікарняний. Госпіталізовано практично у 2,5 рази менше людей: так, на вчора було 320, сьогодні – 140". Зоя Ціхонь наголосила, що зменшилась кількість людей у реанімації. "Всього 49 дорослих, є 18 дітей, вагітних 5 і 4 на штучній вентиляції легень", – повідомила вона.

Обговорити на форумі