друкувати


За президентське крісло боротимуться 18 кандидатів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-12 05:31:59
У виборах президента України братимуть участь 18 кандидатів у президенти. Відповідно до календарного плану основних заходів з підготовки та проведення виборів президента України 17 січня 2010 року, в середу закінчився термін повторного подання документів для реєстрації кандидатів у президенти.

Термін реєстрації кандидатів закінчується 13 листопада. У ЦВК знаходяться документи для реєстрації ще низки кандидатів, зокрема екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка. Але жоден з цих претендентів не вніс грошову заставу в сумі 2,5 мільйонів гривень, отже, не має шансів бути зареєстрованим.

Станом на середу ЦВК зареєструвала 18 кандидатів у президенти, серед яких, згідно з даними соцопитувань основними претендентами на перемогу є чинний прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Зареєстрований кандидатом і нинішній президент України Віктор Ющенко.

Серед кандидатів на пост президента також лідер "Фронту змін", екс-спікер Арсеній Яценюк та екс-голова Національного банку України Сергій Тігіпко. Крім того, балотується в президенти нинішній спікер Володимир Литвин. Всі вони йдуть на президентські вибори вперше.

Серед постійних учасників президентських виборів - лідери Комуністичної партії Петро Симоненко й Соціалістичної партії Олександр Мороз.

Також новими учасниками президентських перегонів є народний депутат, лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко та народний депутат Інна Богословська.

Не обійшлося на цих виборах і без екзотики - ЦВК зареєструвала кандидатом у президенти жителя Івано-Франківської області Василя Противсіх (російською - Противвсех), який до початку жовтня мав прізвище Гуменюк.

У той же час на цих виборах не буде іншого колоритного кандидата, який також неодноразово балотувався в президенти - лідера Прогресивної соціалістичної партії Наталії Вітренко, яка відома як затятий прихильник Союзу України, Росії та Білорусії. ЦВК відмовила їй у реєстрації через невнесення грошової застави у сумі 2,5 млн. грн. - ПСПУ внесла лише 1,9 тисяч грн, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі