друкувати


ТРК НТК: Події дня. 11.11.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-12 11:58:32
Івано-Франківщина краща. За даними Державного комітету статистики, за підсумками січня-вересня 2009 року Івано-Франківська область зайняла у загальнодержавній комплексній оцінці соціально-економічного розвитку регіонів України перше місце серед 27 областей і міст України. На другому місці опинилась сусідня Чернівецька область, а трійку замкнула Тернопільська область, яка за підсумками січня-вересня піднялась у рейтингу на одну сходинку. Одеська область, що за підсумками січня-червня займала третє місце опустилась на восьме. При визначенні загального місця регіону за усіма сферами соціально-економічного розвитку враховуються такі показники як: реальний сектор, інвестиційна та зовнішньоекономічна діяльність, державні фінанси та фінансові результати діяльності підприємств, соціальний сектор, споживчий ринок, екологія. З цього приводу ми послухали коментарі коломийських чиновників та мешканців міста.

Вакцинуватися чи не вакцинуватися - ось в чому питання. Щоправда питання є, а відповіді досі немає. Спеціалісти поділилися на дві групи - одні кажуть щепитися від грипу вкрай необхідно, інші запевняють - робити це під час епідемії - злочин проти організму. Тим паче, наразі відомо про три віруси цього захворювання. Проти якого з них, в першу чергу, треба вакцинуватися і якою буде реакція на різні вакцини достеменно - сказати не може ніхто. В офіційному Києві заявляють, що населення має проходити щеплення планово, як у часи Радянського союзу, тоді рівень загального імунітету українців легше долатиме різні віруси. Ми поцікавилися в коломиян, що вони думають про вакцину від штамів грипу і чи застосують її для захисту свого здоров'я.

Коломия отримала гуманітарну допомогу. Польське місто-побратим Ниса передало 120 упаковок "Таміфлю" та 2000 медичних масок. Загальна вартість медикаментів 14 тисяч злотих. Так, ліки отримала ЦРЛ, окрім "Таміфлю", працівникам виділили 1000 масок. Ще тисячу мер міста Юрій Овчаренко розділив між працівниками відділів та управлінь міської ради. До речі, це перша гуманітарна допомога, яку отримала Коломия за останніх два тижні.

Коломийські дизайнери розпочали шити маски. Модельєри розробили особливі пов'язки - гламурні. Функція їхня таж сама - захищати від вірусної інфекції, пояснює стиліст Олена Павлюк. А от вигляд зовсім інший. Пов'язки мають різні форми. Є в колекції дизайнера губи, краватка і, навіть, борода.

В четвер на телеканалі НТК відбудеться зустріч в прямому ефірі з медиками. На ваші запитання відповідатимуть: головний лікар Коломийського пологового будинку Роман Островський та головний лікар дитячої лікарні Антоніна Суюнова. Не пропустіть, завтра о 21:30.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі