друкувати


Даєш карту грипу!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-12 10:50:53
Днями під головуванням начальника головного управління охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Любомира Малофія відбулася селекторна нарада з питань різних аспектів діяльності галузі охорони здоров’я області, пов’язаних з епідемією грипу та гострих респіраторних інфекцій, повідомляє обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики.

В районних та міських студіях Укртелекому були присутні головні лікарі ЦРЛ та ЦМЛ, їх заступники, головні позаштатні спеціалісти ЦРЛ (ЦМЛ) з акушерства і гінекології, терапії, анестезіології та інші відповідальні працівники. На нараді обговорені питання алгоритмів дій медичних працівників в умовах епідемії у відділеннях інтенсивної терапії, соматичних терапевтичних відділеннях, приймальних відділеннях та амбулаторно-поліклінічних умовах. Окремо йшлося про оперативне інформування, проблеми лікування вагітних, про забезпечення лікувально-профілактичних закладів лікарськими середниками, медичною апаратурою та обладнанням та про інші організаційні проблеми.

Начальник головного управління акцентував увагу на готовності закладів охорони здоров’я до роботи з хворими, до прийому і розподілу додаткового медичного обладнання, до наявності в усіх структурних підрозділах ЛПЗ області засобів індивідуального захисту медичних працівників. Зазначимо, що управлінням розроблена спеціальна карта огляду хворого на грип та ОРЗ, яка є обов’язковою для впровадження в усіх медичних закладах.

Обговорити на форумі