друкувати


Івано-Франківськ: Громадський Форум вже встановив 8 дитмайданчиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-11 04:54:37
Протягом п’яти останніх місяців Громадський Форум реалізовує соціальний проект "Івано-Франківськ - для дітей". Він передбачає роботу по розвитку та відновленню занедбаної інфраструктури прибудинкових територій, шкіл та садочків для забезпечення повноцінного дитячого та молодіжного дозвілля.

Вчора активісти організації відремонтували 6 лавочок для відпочину у дворі по вул. Незалежності 152. Це було зроблено на прохання понад 30-ти мешканців згаданого будинку, які звернули увагу Громадського Форуму на занедбаність прибудинкової території. За словами жителів будинку, на жахливий стан двору роками ніхто не звертав увагу. Через це він перетворився на руїни: дитячі качелі заіржавіли, від лавочок залишилися тільки металеві стійки, альтанка майже повністю зруйнована тощо. Громадський Форум не міг залишити без уваги таку ситуацію і спільно з мешканцями розпочав роботу по відновленню дворової інфраструктури, повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

За словами голови Громадського Форуму, міська влада замість того, щоб займатися власною політичною рекламою повинна більше думати про вирішення нагальних господарських проблем Івано-Франківська, зокрема й тих, які пов’язані з станом дворової інфраструктури.

"Сьогодні потрібно менше займатися балаканиною. Натомість потрібно крок за кроком вирішувати проблеми простих людей", - зазначив Юрій Соловей.

Загалом від початку реалізації соціального проекту вже встановлено 8 дитячих майданчиків за адресами: вул. Симоненка 16, Карпатська 10, Миколайчука 17в, вул. Вовчинецька 192, вул. Сорохтея 37, вул. Тролейбусна 15, у селах Хриплин та Крихівці. В межах прибудинкових територій у різних районах міста відновлено понад 40 лавочок.

Разом з тим, було встановлено 8 нових дитячих пісочниць, завезено новий пісок до пісочниць у більш як 20-ти дворах міста, відремонтовано баскетбольний майданчик по вул. Карпатська.

Важливо, що й самі жителі мікрорайонів проявляють неабияку громадську свідомість і також активно долучаються до роботи по встановленню майданчиків, пісочниць та лавочок. Одні мешканці допомагають з робітничим реманентом, інші - безпосередньо допомагають активістам організації встановлювати лавочки, гойдалки, дитячі драбинки тощо.

Тож ініціатори проекту сподіваються, що завдяки спільній роботі по відновленню інфраструктури дворових територій, мешканці знову матимуть можливість із задоволенням та користю проводити свій вільний час неподалік від власних будинків.

Обговорити на форумі