друкувати


З допомогою бізнесменів маленькі пацієнти швидше одужують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-11 03:57:46
Вже на початку епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань лікарні міста відчули збільшення напливу хворих. У міській дитячій лікарні, як і в інших лікувальних закладах, гостро постала проблема нестачі місць, харчування та медикаментів.

"Ліжка ми мусіли розгорнути і в ординаторській, і в навчальних кімнатах, і в столовій, — розповідає завідувачка інфекційним відділенням Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні Наталя Бойчук. — Тобто, всі території, де можна було покласти ліжко, ми використали, і клали всіх хворих, які потребують медичної допомоги", повідомляє ОТБ "Галичина".

А от проблему харчування маленьких пацієнтів та їхніх мам вирішити було не так просто, тому голова Івано-Франківська Віктор Анушевичус попросив бізнесменів допомогти закладу з продуктами. На заклик влади відгукнулися підприємства "Міськмолокозавод", "Авангард", "Хлібокомбінат", "М'ясокомбінат", "Лігос", "Ласощі", "Залізнична пекарня" та підприємці Євген Полонський і Ростислав Кукурудз. Завдяки їхній допомозі вперше за багато років лікарняне меню стало калорійним і багатим на вітаміни.

"Діти отримують достатнє харчування — таке, що не потребує, щоб хтось із дому щось приносив чи допомагав, — говорить пані Бойчук. — Я такого вже давно не бачила, а я в стаціонарі працюю вже роки. Дуже приємно, що наша область така дружня". Медики зізнаються, що не очікували на таку велику допомогу від місцевого бізнесу. Майже щодня до закладу привозять свіже молоко, м'ясо, овочі та солодощі. Не дивно, що пацієнти швидко одужують. А карантинні заходи в садочках зменшують можливість зараження. Схоже, все повертається до норми. "На даний час у нас 30 дітей у відділі, бо ми по 12–15 дітей щодня виписуємо", — запевняє Наталя Бойчук.

Якби не допомога благодійників, наголошують медики, забезпечити дітей достатньою кількістю смачної та корисної їжі було б неможливо, адже коштів у бюджеті, як завжди, недостатньо. Тож лікарі та їхні пацієнти вдячні всім, хто не залишився байдужим до чужої біди.

Обговорити на форумі