друкувати


Кількість померлих від грипу збільшилася до 178 людей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-11 03:39:51
З початку епідемії грипу в Україні від цієї хвороби померли вже 178 людей. Нові смертельні випадки зафіксовані на Львівщині та у Вінниці. Кількість померлих в Львівській області сягнула 78 людей. Стало відомо про ще одну смерть від вірусної пневмонії у Вінниці.

Про це повідомив губернатор Вінницької області Олександр Домбровський.

Раніше повідомлялося про 174 померлих. За даними Міністерства охорони здоров'я України, всього в Україні зафіксовано 1 млн 31 тис. випадків захворювання, 52,742 тис. осіб госпіталізовано.

Карантин введено у Чернігівській, Донецькій, Київський, Житомирській, Тернопільській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Кіровоградській областях, а також в Києві.

Також, за офіційними даними, в Україні виявлено 67 випадків захворювання на пандемічний грипу A/H1N1, в тому числі 14 випадків - смертельні.

Нагадаємо, представники Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають статистику щодо кількості померлих від свинячого грипу A/H1N1 в Україні помилковою. За словами експертів, досвід спостереження за поширенням недуги в інших країнах свідчить, що вірус свинячого грипу відразу починає домінувати над іншими.

Щоправда, за їхніми словами, в деяких випадках хвороба може проходити без ускладнень, і тому немає потреби звертатися до лікаря, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі