друкувати


Пам’яті жертв Голодомору

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-11 12:27:42
На виконання Указу Президента України та розпорядження голови облдержадміністрації у Коломийській райдержадміністрації затверджено план заходів із вшанування пам'яті жертв Голодомору.

Зокрема, буде продовжено роботу із впорядкування пам'ятних знаків жертвам Голодомору в населених пунктах району та щодо поліпшення медичного та соціально-побутового обслуговування, надання матеріальної допомоги особам, які пережили Голодомор 1932-1933 років в Україні, сприяння у веденні ними присадибного господарства, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

На редакцію газети "Вільний голос" покладено обов'язок підготувати добірку статей під рубриками "Голодомор" та "Рани".

У День пам'яті, 28 листопада, передбачено провести панахиди, підтримати загальноукраїнську акцію "Засвіти свічку", а також організувати жалобні заходи з покладанням вінків і композицій із житніх та пшеничних колосків до пам'ятних знаків жертвам Голодомору та політичних репресій. В усіх навчальних закладах району відбудуться уроки пам'яті та підведено підсумки участі у щорічній Всеукраїнській акції "Колосок пам'яті". Заклади культури проведуть години пам'яті, вечори-спомини "Схилімо голови в скорботі", "Засвітімо свічі поминальні". На будівлях установ, підприємств, організацій цього дня належиться приспустити Державний прапор України, обмежити проведення розважальних заходів.

Обговорити на форумі