друкувати


Спробував обдурити на 2 млн, а повернути доведеться 3,5 млн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-10 05:35:45
За допомогою кримінальних постачальників спробував надурити державу більш як на два мільйони гривень один з бізнесменів Івано-Франківська, фірма якого здійснювала оптову торгівлю будівельними матеріалами.

Це з’ясували податківці міської ДПІ під час планової перевірки згаданого підприємства. СПД у додатку до декларації №5 "Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів" до складу податкового кредиту включив суму ПДВ від двох постачальників, по одному з яких порушено кримінальну справу за ч.3 ст.190 Кримінального Кодексу України за ознаками шахрайства в діях його посадових осіб, а по іншому - зібрано матеріали, у яких вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.205 Кримінального кодексу України, та які згодом було направлено за підслідністю до УМВС України у Львівській області для вирішення питання по суті, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Відтак, за результатами перевірки податківці встановили порушення вимог Закону України "Про податок на додану вартість" щодо формування податкового кредиту, а також виявили суттєве заниження податку на додану вартість. Тож тепер підприємству доведеться сплатити до бюджету 3,5 млн грн платежів, з яких, лише 1,2 млн грн складають штрафні санкції.

А чи нестимуть посадовці підприємства ще й кримінальну відповідальність вирішиться згодом. Наразі матеріали перевірки передані до головного відділу податкової міліції ДПІ в м. Івано-Франківську для вжиття заходів згідно з чинним законодавством.

Обговорити на форумі