друкувати


І знову ліки в продажі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-10 05:02:56
В аптеках Івано-Франківська вже майже немає дефіциту антивірусних препаратів. Під час минулотижневого ажіотажу було розкуплено кілограмами різноманітні таблетки, мікстури, мазі.

Сьогодні біля прилавків немає довжелезних черг, ніхто не свариться, асортимент поповнюється. Хоча не виключені завищення цін та різноманітні спекуляції. За цим пильно стежать податківці й прокуратура. Аптекарі ж незадоволені. Людям до перевірок в більшості байдуже. Більше переймаються своїм здоров’ям і більше нарікають на політиків, яким, за словами івано-франківців ажіотаж з епідемією та тотальною закупкою людьми ліків були, ймовірно, дуже вигідні.

Тільки окремі мешканці обласного центру Прикарпаття обурюються діями аптекарів. "Вони можуть уже протягом трьох років не працювати, все окупилося", - мовить 50-річний Іван Острижнюк. У чоловіка грипом перехворіла вся родина: дружина, син з невісткою та двоє внуків. На ліки він витратив близько чотирьох тисяч гривень. А таких родин, за словами пана Івана, багато. А якщо в масштабах України, то прибутки мільярдні.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі